KVKK

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine İlişkin Üye Aydınlatma Metni

CR Uluslararası Kurtarma ve Emniyet Ekipmanı İth. İhr. Ltd. Şti. (CRU) olarak kişisel verilerinizin işlenmesi süreçlerine ilişkin sizi bilgilendirmek istiyoruz. Bu aydınlatma metninde, kişisel verilerinizin işlenmesi ve aktarılmasına ilişkin yöntem, amaç ve hukuki sebepler ile sahip olduğunuz haklar konusunda bilgi sahibi olmanıza yönelik bilgilendirmeyi bulabilirsiniz.

CRU, gerekli olan tüm teknik ve idari tedbirleri almak suretiyle kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) başta olmak üzere, kişisel verilerin korunması ile ilgili tüm mevzuatın öngördüğü sınırlar çerçevesinde ve CRU Kişisel Veri Koruma Politikası kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla işlenmektedir.

Şirket tarafından işlenen kişisel veriler

CRU olarak çalışanlarımıza, çalışanlarımızın birinci derece yakınlarına, çalışan adaylarımıza, müşteri ve müşteri adaylarımıza, müşterilerimizin işlem gerçekleştirdiği üçüncü kişilere, hizmet ve ürün aldığımız üçüncü kişilere, ziyaretçilerimize ilişkin kişisel verileri hukuka uygun ve meşru amaçlar doğrultusunda işlemekteyiz. Kişisel veriler, CRU tarafından sağlanan hizmet ve faaliyet türüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, bilgi formları, internet sitemiz, iş uygulamaları ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanmakta ve işlenmektedir.

Kişisel Veri İşleme Amaçlarımız

Kişisel verileriniz, her halükarda KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ile sınırlı olmak üzere, CRU ile kurmuş ya da kuracak olduğunuz sözleşmelerin kurulması ve yerine getirilmesi, CRU ürün ve hizmetlerinin sunulabilmesi, bu konuda aldığınız/alacağınız ürün ve hizmetlere ilişkin iletişim kurulabilmesi, ayrıca izin vermiş olmanız durumunda tarafınıza yapılacak pazarlama faaliyetlerinde kullanılabilmesi, CRU’nun yasal yükümlülükleri yerine getirebilmesi ve haklarını kullanabilmesi, iş güvenliği, sürekliliği ve verimliliğinin ölçülmesi ve garanti edilmesi ve bu amaçlara ilişkin ürün/hizmet geliştirme, modelleme, raporlama, risk izleme amaçları ve genel mevzuatlar çerçevesinde işlenmektedir.

Bunlar dışında kişisel verileriniz ancak açık bir şekilde rıza göstermeniz koşuluyla işlenebilecektir. Tamamen özgür irade ve inisiyatifinizle bu hususta verebileceğiniz rızanızı her zaman koşulsuz olarak geri alabilirsiniz.

Özel Nitelikli Kişisel Verileriniz talep edilmemektedir. Gerekli olduğu durumlarda açık rıza beyanınız ile işlenebilecektir.

Kişisel Verilerin Üçüncü Kişilere Aktarılması

Kişisel verileriniz, yasal olarak aktarılması gereken idari ve resmi makamlara; Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, bağımsız denetçi kuruluşlara ve dış hizmet sağlayıcılarına aktarılabilmektedir. Bunun dışındaki kişisel veriler, hizmet ve ürün satın alınan üçüncü kişilere alınan hizmet ve ürünün sağlanabilmesi amacıyla sınırlı olarak aktarılabilmektedir. Her türlü kişisel veri aktarımında söz konusu kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması adına gerekli idari, hukuki ve teknik önlemler alınmaktadır.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemimiz

Kişisel verilerinizi, aşağıda belirtilen otomatik ve otomatik olmayan kanallar üzerinden topluyoruz. Web Sitesi, e-posta, işe alım platformları dahil üçüncü şahıslara ait dijital mecralardan, sözleşmeler, başvuru formlarından, satış ve pazarlama biriminden, Web Sitesi’ndeki çerezlerden, kartvizit, telefon gibi vasıtalar aracılığıyla veya Veri Sahibi ile yüz yüze yapılan görüşmeler aracılığıyla gerçekleşebilmektedir.

İşlemeye Yönelik Hukuki Sebeplerimiz

Kişisel verilerinizi, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen işleme şartları dahilinde işliyoruz.

Kişisel verileriniz, şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin tarafınıza sunulabilmesini temin için şirket içerisinde gerekli faaliyetlerin yürütülmesi, siz müşterilerimize tüketim ve alım motivasyonunuza uygun ürün ve hizmetlerin önerilebilmesi için gerekli çalışmaların ilgili iş birimi ve iş ortakları ile yapılması, insan kaynağı yönetiminin CRU tarafından sağlanarak gerçek kişilerin haklarının temini, CRU tarafından ticari kararların verilmesi, uygulanması ve gerçekleştirilmesi konusunda gerekli adımların atılması, iş ilişkisi kurduğumuz gerçek kişilerin ve CRU’nun bu ilişkilerden kaynaklı hukuki emniyetinin sağlanması ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla benzer amaçlarla Kanun’un 5. ve 6. maddeleri uyarınca işlenmektedir.

Kişisel Verilerinizi İşlenmesine İlişkin Sahip Olduğunuz Haklarınız

Kanun’un 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinize ilişkin aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amaçlarını öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için ilgili talebinizi, Başvuru Formu olarak bize iletebilirsiniz. Kanun gereğince, kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile hangi hakkınızı kullanmayı ve bu bağlamda hangi bilgileri talep ettiğinize yönelik açıklamalarınızı yazılı ve ıslak imzalı bir şekilde aşağıda yer alan CRU merkez adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya iadeli taahhütlü mektup yoluyla gönderebilirsiniz. Yazılı başvurunuza engel nedenlerin bulunması halinde, yazılı başvurunuzu ve kimliğinizi tespit edici belgeleri en kısa süre içerisinde tamamlamak üzere " cruluslararasikurtarma@hs01.kep.tr" adresine "KVKK uyarınca bilgi edinme talebi" konulu bir mail göndererek de bize başvurabilirsiniz.

Başvurunuz, bize ulaşması üzerine en geç otuz gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacak ve tarafınıza gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Yasa gereği başvurunuzun tamamlanması için gereken işlemlere ilişkin makul bir ücret talep etme hakkımızı saklı tuttuğumuzu hatırlatırız.

CR Uluslararası Kurtarma ve Emniyet Ekipmanı İth. İhr. Ltd. Şti.
Çukurambar Mah. 1480. Sok No:2 Besa Kule Blok D: 54 Çankaya / ANKARA
Telefon: 0312 440 30 20 


© CR Uluslararası Kurtarma ve Emniyet Ekipmanları 2021 | Tüm hakları saklıdır.

ADRES

CR ULUSLARARASI KURTARMA VE EMNİYET EKİP. İTH. İHR. LTD. ŞTİ. Çukurambar Mah. 1480. Sok. Besa Kule No: 2 B Blok D: 54 06530 Çankaya - ANKARA
Tel: +90 312 440 30 20
Faks : +90 312 440 30 24
E-mail: cru@cru.com.tr